Bir Qadının Ən Gözlənilməz Axşamı və ya Dizaynerin Qazancı

Started by eabrownme, August 03, 2026, 03:39:24 AM

Previous topic - Next topic

eabrownme

Bilirsiniz, interyer dizayneriyəm. İşimin xoş tərəfi odur ki, hər gün fərqli evlər, fərqli insanlar, fərqli hekayələr görürəm. Amma bəzən elə olur ki, sən özün də heç gözləmədiyin bir hekayənin baş qəhrəmanına çevrilirsən. Mənim başıma gələn də elə bir şey oldu.

Həmin axşam işdən qayıtmışdım. Yorğun idim, amma bir növ yerimdə dura bilmirdim. Müştərilərdən biri üçün mətbəx layihəsi hazırlamalıydım, amma beynim heç işləmək istəmirdi. Çay dəmlədim, pəncərənin qabağına keçdim. Şəhərin işıqlarına baxıb fikirləşirdim: ""Günlərim niyə belə bir-birinə bənzəyir?"" Elə həmin an telefonuma bildiriş gəldi. Keçən həftə bir dostum mənə hansısa onlayn kazino haqqında yazmışdı. Düzünü deyim, o vaxt o mesaja əhəmiyyət verməmişdim. Amma həmin axşam maraq məni keçdi. Dedim, nə olar, baxaram.

Saytı açdım. İlk baxışdan hər şey çox sadə və aydın görünürdü. Dostum demişdi ki, orada hər şey var: oyunlar, promosyonlar, hətta canlı dəstək də. Mənə ən maraqlısı isə onların ödəniş sisteminin rahatlığı oldu. Düşündüm ki, niyə də cəhd etmirəm? Axı insan həyatında nə qədər risk edir? Bəs bu, sadəcə olaraq yeni bir təcrübə ola bilməz?

İlk dəfə hesabıma pul yatırdım və sadə bir oyun seçdim. Çox da böyük məbləğ deyildi, cüzi bir miqdar. Amma elə bir həyəcan keçirdim ki, təsvir etməkdə çətinlik çəkirəm. Ürəyim döyünürdü, əllərim əsirdi. Oyunu qazandım! O qədər sevindim ki, özümü saxlaya bilmədim. Evdə tək idim, amma yüksək səslə qışqırdım: ""Hə, oldu!"" O an içimdə elə bir enerji yarandı ki, işləmək üçün oturdum və layihəni iki saata bitirdim. Qəribədir, amma belə oldu.

Sonra bir neçə gün keçdi. Bu dəfə qərar verdim ki, bir az daha ciddi oynayım. Amma yox, bu mənim üçün başqa bir şey idi. Sadəcə oyun deyil, bir növ mənim üçün darıxdırıcı həyatıma rəng qatan bir hadisə idi. Yenidən sayta daxil oldum və burada bir məqamı qeyd etməliyəm: o zaman mənə elə gəldi ki, bu saytın istifadəçiləri üçün hər şey düşünülüb. Elə bir məqamda həmin saytda problem yaşadım. Ödənişlə bağlı kiçik bir sual yarandı. Rəğmən, orada hər şey sadə idi, amma yenə də narahat oldum. Dostuma zəng vurub dedim: ""Bəs mən nə edim?"" Dostum da güldü və dedi ki, narahat olma, sadəcə onların rəsmi əlaqə nömrəsinə yaz. Dünən mən də axtardım və tapdım — mostbet azerbaycan elaqe nomresi çox rahat şəkildə tapıldı. Həmin nömrəyə yazdım və artıq 5 dəqiqə sonra problemim həll olundu.

Bu, məni o qədər sevindirdi ki, hətta onlara təşəkkür də etdim. İnsanlarla ünsiyyət qurmağı bacaran bir şirkət nadir hallarda olur. Ondan sonra artıq daha rahat oynayırdım. Bir gün kiçik bir məbləğlə yenə qazandım. Bu dəfə qazancım çox böyük deyildi, amma mənə elə bir sevinc gətirdi ki, onu pulla ölçmək olmaz. Məsələn, o gün özümə yeni bir boyunbağı aldım. Həmin boyunbağını görəndə hər dəfə həmin axşamı xatırlayıram və gülümsəyirəm.

İndi isə düşünürəm: bəs niyə insanlar qumar oynayır? Bəziləri pul üçün, bəziləri həyəcan üçün, bəziləri isə sadəcə vaxt keçirmək üçün. Məncə, əsas məsələ özünü idarə etməkdir. Mən özüm üçün bir qayda qoymuşam: heç vaxt ehtiyacım olan pulu oynamıram. Yalnız o pulu oynayıram ki, itirsəm də, peşman olmayacağam. Bu yanaşma mənə həm rahatlıq verir, həm də oyundan zövq almağa imkan yaradır.

Həmçinin, onların saytında hər şey çox şəffafdır. Bütün əməliyyatlar izlənilir, hesabatlar açıqdır. Bu, mənim kimi diqqətli insanlar üçün vacibdir. Nə vaxt ki, bir sualım olur, həmin əlaqə nömrəsi həmişə işləyir. Yəni, bu mənim üçün artıq bir təhlükəsizlik zəmanətidir. Mən bilirəm ki, problem olsa belə, mən onları tapa bilərəm.

Maraqlıdır ki, bu oyunlar mənə təkcə əyləncə deyil, həm də motivasiya verdi. Mən işlərimi daha sürətli və daha yaradıcı şəkildə görməyə başladım. Bəlkə də bu, elə bir təsadüf idi. Amma düzdür, insan yeni bir şey kəşf edəndə beyni daha aktiv işləyir. Mən də özümü yeniləmiş kimi hiss edirəm.

Günlərin birində, axşamüstü yenidən sayta daxil oldum. Bu dəfə sadəcə oynamaq yox, həm də söhbət etmək üçün. Onların saytında canlı oyunlar var ki, orada real dilerlərlə oynayırsan. Bu təcrübə tamam başqadır. Diler qadın çox mehriban idi, gülümsəyirdi və mənə elə gəldi ki, mən əsl kazinodayam. O an hiss etdim ki, evimizdəki rəqəmsal dünya nə qədər irəliləyib. Bu rahatlıq, bu əlçatanlıq bir çox insanın həyatını dəyişir.

Mənə tez-tez deyirlər ki, qumar oynamaq pisdir. Bəlkə də bəziləri üçün elədir. Amma hər şey insanın özündən asılıdır. Əgər sən öz istəklərini idarə edə bilirsənsə, bu sadəcə bir əyləncədir. Əgər yoxsa, hər şey ola bilər. Mən özüm üçün seçdim: mən oynayıram, amma həyatımı oyundan asılı etmirəm. Mənim üçün bu, bir hobbi kimidir. Biri kitab oxuyur, biri film izləyir, mən isə bəzən oynayıram.

Dünən bir müştərimlə danışırdım. O, mənə dedi ki, evindəki divarların rəngini dəyişmək istəyir. Mən ona dedim ki, bə